Георги Куцаров е приет в кардиохирургията на болницата преди седмица, след като състоянието му се влошава заради тежко раково заболяване.
Той е болен от една година и оттогава със съпругата му Снежана обикалят от лекар на лекар, като плащат повечето изследвания сами.

След серия химиотерапии се наложило да приемат мъжа по спешност в „Света Анна". „Казаха, че е много сложно. Предупредиха ни, подписах документи, че е много рискова операцията, но слава Богу доктор Данов е много добър специалист, свърши си отлично работата, Георги издържа и сега продължаваме”, казва Снежана Куцарова.

Самият доцент Владимир Данов разказва, че случаят на Георги Куцаров е рядък и изключително сложен. „Тези пациенти са изключително редки. И при пациента се откри един тумор, който запълваше цялото ляво предсърдие и не даваше възможност на кръвотока да протича нормално през митралната клапа”, обясни доц. Данов, който до момента в практиката си е имал 20-30 подобни случаи. Това е и темата на дисертацията, която е защитил в Германия.

"Животоспасяваща беше тази операция, защото туморът в лявото предсърдие го заемаше почти цялото. Доктор Данов слава Богу е такъв специалист. Нае се, направи успешна операция, Георги я преживя и оттук нататък започва нашата борба, защото той не е излекуван. Обясниха ни, съвсем нормално, че в момента го облекчиха, за да може да се лекува...Трябва да го спасим - на 43 години е, имаме да се грижим за две деца”, обнадеждена е съпругата.